A nyár ízeinek támogatója

Amikor az ember még saját maga is meglepődik azon, hogy valami, amire azt gondolta volna első körben hogy egyáltalán nem fogja megfogni az őrületbe kergeti, akkor rádöbben, hogy nem csak az igaz, hogy előre semmire sem szabad nemet mondani, mindent ami jóval kecsegtet az embernek ki kell próbálni, hanem arra is, hogy folyton folyvást változik, és ami mondjuk pár éve elképzelhetetlen volt hogy mondjuk ízleni fog neki, egy nyaralás alkalmával a kedvencévé válhat. Én ugyanis sosem szerettem a tengeri herkentyűk világát. Nem voltam értük oda, sem az ízük, sem pedig az állaguk tekintetében. Most azonban a legutolsó nyaralás alkalmával a párom annyira jóízűen ette a garnéla rákot a kis tejszínes tésztájával, hogy én is kedvet kaptam hozzá. Megkóstoltam, és onnantól fogva én csak és kizárólag tengeri étkeket ettem az egész olasz út alatt.

Sőt! Haza érve azon kezdtem el gondolkodni, hogy vajon mennyire lehet nehéz megtanulni ezeket az ételeket otthon elkészíteni, és hogy honnan lehetne minőségi és biztonsággal természetes tengeri alapanyag beszerzést megoldani az országunk határain belül. Hála a jó égnek nem sokkal később rátaláltam az egyik séf ismerősöm segítségével az ocean food oldalára, és azonnal le is adtam az első rendelésemet, amivel annyira meg voltam elégedve, hogy azóta legalább kétszer minden hónapban rendelek tőlük és beillesztettem ezeket a tengeri alapanyagokból készült ételeket a mindennapi étkezésembe.

Mindenkinek csak javasolni tudom, hogy ha a nyár ízei őt is magukkal ragadták, akkor bizony rendeljenek bátran az oceanfood.hu oldalról alapanyagot és próbálják ki magukat az ételek elkészítésében, mert bizony semmivel sem másabb vagy bonyolultabb ezeket elkészíteni, mint egy magyaros ételt. A különbség pusztán az alapanyagokban és a fűszerekben rejlik. Én azóta is imádom és semmi pénzért sem hagynék fel ezeknek az ételeknek az otthoni fogyasztásával.