A kétségbeesett turista

Én nagyon sokat járom nap közben Budapest utcáit, legfőképp, mert egyik irodából nagyon sokszor nem utazok, hanem egyszerűen csak átsétálok a másikba. Ez nekem azért is fontos, mert legalább kiszellőztetem a fejem és fel is tölt mindig a Váci utca forgataga. Nagyon szeretem.

Valamelyik nap azonban sétálva át az ebédidőben a kedvenc éttermembe egy nagyon kétségbeesett párra lettem figyelmes a macskaköveket róva. Láttam rajtuk, hogy nem magyarok, turisták, és bizony nagyon el vannak keseredve és fogalmuk sincs mitévők legyenek. Oda is mentem hát, és megkérdeztem, hogy vajon mi a baj, tudok-e segíteni? A pár fiú tagja nagyon meglepődött, láttam rajta, és szinte azonnal meg is köszönte azt a segítséget, amit még tulajdonképp meg sem kaptak.

Mondták, hogy sajnos leesett a telefonja és most fogalmuk sincs hogy mi tévők legyenek, mert teljesen összetört a kijelző, de szükség lesz mindenképp a hazautazáshoz a telefonra, szóval meg kellene csináltatni, úgyhogy nagyon kellene nekik egy jó és megbízható iphone szerviz.

Nekem sem kellett több, széles mosollyal megnyugtattam őket, hogy nem lesz semmi gond, megadtam számukra az iszereles címét, és elmondtam, hogy a legjobb csapat az országban, akik mindenféle iphonnal kapcsolatos problémát gyorsan és maximális tökéletességgel orvosolnak, úgyhogy biztosan fognak tudni segíteni. Biztos vagyok benne, hogy ez két ember a nyaralásuk legnagyobb meglepetését kapta a segítségem és a kis csapat segítsége kapcsán is. Én pedig egyszerűen csak nagyon örülök, ha segíthettem nekik. Tudom ugyanis milyen egy idegen országban, egy kiszolgáltatott helyzetben, segítség nélkül bolyongani az utcán, és sosem tenném meg, hogy ha ilyet látok, hogy nem megyek oda és nem segítek. Véleményem szerint mondjuk így is a normális és mindenhol így is kellene működnie az embereknek.