Legnagyobb sikerünk fennállásunk óta

Amikor a kis családi gazdaságunkat megalapítottuk még fogalmunk sem volt, hogy hogyan fogjuk tudni művelni a földeket, milyen termésátlaggal számoljunk, meg fogunk-e tudni élni ebből a tevékenységből, egészen egyszerűen csak azt tudtuk, hogy a környéknek szüksége van a jó minőségű, vegyszermentes táplálékra, főleg a zöldség és gyümölcs tekintetében. Persze azóta már rengeteget tanultunk mind a tevékenységi körről, mind pedig a piaci működésről, de azt kell mondjam, hogy inkább azzal gyűlt meg a bajunk, hogy hirtelen nem tudtunk annyit termelni, amennyi kereslet lett volna, mint azzal, hogy nem vették a termékeinket. Ez is mutatja, hogy mennyire szenzitív a piac a jó termékekre. Én őszintén szólva koránt sem gondoltam volna, hogy a második évben már azzal fog meggyűlni a bajunk, hogy új területeket kell bevonni a művelésbe és éppen meg fogjuk talán tudni oldani a termelését kézi erővel.

Persze nagyon nehéz évünk volt, és el is határoztuk, hogy a következő időszakban már muszáj lesz gépi segítséget igénybe vennünk a műveléshez. Aztán persze a használatunkba került egy használt traktor és ehhez kapcsolódóan be tudtunk szerezni egy altalajlazító gépet is, és nagy meglepetésünkre, mivel ezer helyen lehet használni, az umwelt kft segítségével beszereztünk egy gréder munkagép tartozékot is. Persze én sem tudtam kezdetekkor hogy pontosan mire lesz jó ez a kis szerkezet, most azonban már hihetetlen módon örülök hogy a gazdaságunkban van egy ilyen, mert rengeteg dologra tudjuk használni, nem mellesleg meg tudtuk csinálni a földekhez vezető utakat is a segítségével, így már én is ki tudok menni bárhova személyautóval.

Azt hiszem, hogy a gazdaság most éli az eddigi legjobb időszakát, nem csak azért, mert a termelés igen szépen alakult, és mert az emberek már szájról szájra adnak bennünket és a jó hírnevünket, így folyamatosan nő a látogatottságunk, hanem bizony azért is, mert jelenleg már majdnem teljes a géppark állományunk. Az Umwelt Kft. csapatát pedig csak javasolni tudom bárkinek aki gép beszerzésben gondolkodik a mezőgazdaság területén. Biztos vagyok benne, hogy nem fog csalódni a segítségükben.